DESTINATIONER

Suomen Saaristokuljetus har flera vackra och intressanta destinationer med mångsidig service. Läs mera nertill!

STORA MJÖLÖ (ISOSAARI)

Stora Mjölö (på finska Isosaari) är en över 100 år gammal befästningsö en dryg halvtimmes båtresa från Salutorget i Helsinfors. Stora Mjölö är en av de yttersta öarna i Helsingfors skärgård och en kulturhistoriskt betydelsefull plats.

Sevärdheterna och naturen är unika. Ön ligger nära staden, men är fri från stadens ljud. Ön har bra tjänster som restaurang Officersklubben med en stor strandterrass, två sandstränder, tre bastur, picknickområden, stora gräsmattor, bra vägar, tydlig skyltning och guidetjänster samt Finlands mest krävande par-3 golfbana.

VISITISOSAARI.FI

SVARTHOLM

Svartholms fästning vid mynningen av Lovisa-bukten är en systerfästning till Sveaborg och tillhör samma försvarskedja. Svartholm är en populärt besöksmål för hela familjen, och ön nås med Suomen Saaristokuljetus Oy:s ruttrafik eller egen båt. Under ett nytt spännande barnäventyr kan man lösa Svartholms glömda mysterium. Guidade vandringsturer organiseras på ön. Gratis gästplatser är tillgängliga för båtfolk. Det finns också en sommarrestaurang på ön.

VISITSVARTHOLM.FI

KUNDSERVICE

+358 102023780
må-fre 9.00-15.00
info@suomensaaristokuljetus.fi

DIREKT KONTAKT TILL FARTYGEN

M/s Kajava +358 45 615 1636
M/s Tuulispää +358 45 615 1633
M/s Okeanos +358 50 535 5219

Besvaras endast när fartyget är i trafik, om situationen tillåter