SUOMENLINNA JA LONNA

FRS Finlandin vesibussit ajavat reittiliikennettä Kauppatorilta Lonnan kautta Suomenlinnaan toukokuusta syyskuuhun asti. Suomenlinnassa löytyy paljon nähtävää ja koettavaa. Vietä kiva päivä Suomenlinnassa ja lähde vaikka syömään kaveriporukalla sekä nauti kauniista Helsingin saaristosta. Aluksista löytyy kahvila, josta voi ostaa matkan varrelle pientä purtavaa. Kahviloissa on myös A-oikeudet. Koirat ovat tervetulleita aluksiimme. Pyöränkuljetus aluksissa kustantaa 5 € (kausikortti pyörälle 30 €). Alla löydät tarkemmin tietoa Suomenlinnasta ja Lonnasta, vesibussien aikataulut ja lippujen hinnat.

SUOMENLINNA

Suomenlinna on historiallinen merilinnoitus ja Unescon maailmanperintökohde. Linnoituksen rakentaminen aloitettiin vuonna 1748. Suomenlinnan tarkoitus oli suojata itärajaa ja rannikkoa sodissa Venäjää vastaan. Suomen sisällissodan seurauksena linnoituksesta tehtiin sotavankileiri vuonna 1918. Vuonna 1918 linnoitus siirtyi Puolustusvoimien haltuun ja sen nimeksi annettiin Suomenlinna.

Linnoitus on Suomen suosituimpia kohteita, jossa vierailee noin miljoona kävijäää vuodessa. Suomenlinnassa asuu myös noin 800 asukasta. Saaresta löytyy museoita, kahviloita, ravintoloita ja taidekäsityöläisten työhuoneita. Suomenlinnassa järjestetään erilaisia tapahtumia ympäri vuoden. Saareen pääsee kätevästi vesibusilla Helsingin Kauppatorilta. Lisätietoja Suomenlinnasta ja palveluista löydät alla olevista linkeistä.

suomenlinna.fiSuomenlinnan hoitokunnan sivut

Kuva: Jussi Hellsten/Visit Finland


Kuva: Suomen Ilmakuva Oy/Visit Finland

LONNA

Tule viettämään ihana päivä symppaatiseen Lonnaan vain 10 minuutin vesibussimatkan päässä Kauppatorilta! Lonna on pieni saari Kauppatorin ja Suomenlinnan välissä. Lonna on Suomenlinnan sisarsaari, jossa aikoinaan tehtiin laivat immuuneiksi merimiinoille. Vuonna 2014 saari avattiin kaikille yleiseen käyttöön. Lonnassa palvelee huippusuosittu ravintola terasseineen sekä kahvila. Ravintolan yhteydessä löytyy kaikille avoin demagnetisointi-museo. Vanhojen kivimuurien sisältä löytyy juhlatiloina kunnostetut Miinamakasiinit. Palvelut kruunaa yleinen sauna, jossa voi saunoa katsellen kaunista merinäköalaa. Lue kattavammin Lonnasta ja sen palveluista alla olevasta linkistä.

lonna.fi

AIKATAULUT 2022

KARTTA

UUSI LÄHTÖLAITURI KAUPPATORILLA

Kausikortit saa ostettua laivalta ensimmäisen matkan yhteydessä.

Liput voi ostaa kätevästi etukäteen verkkokaupasta. Liput saa ostettua myös paikanpäällä laivalta. Maksattehan matkat maksukortilla, (mieluiten lähimaksulla. Visa, MasterCard ja Visa Electron käyvät).  Käteismaksu on mahdollinen hätätapauksessa, mutta varaathan tässä tapauksessa tasarahan. Verkkokauppa julkaistaan huhtikuun lopussa. Verkkokaupasta yksityishenkilö tai ryhmä voi ostaa lipun tietylle lähdölle Kauppatorilta, mutta ei varata tiettyä paluumatkaa.

RYHMILLE

Otamme tällä hetkellä vastaan ryhmävarauksia ainoastaan sähköpostitse osoitteeseen info@frs-finland.fi. Lähetä yhteystietosi, henkilömäärä ja ajankohta, jolloin haluat matkustaa niin varaamme sinulle paikat. Verkkokauppa avataan huhtikuun lopussa, jossa ryhmät pääsevät myös itse varaamaan lippuja. Isot tavarakuljetukset pitää ilmoittaa ennakkoon asiakaspalveluun. Lisätietoja ryhmävarauksista saat asiakaspalvelusta numerosta 0102023780 arkisin klo.9-15.

 

Kuljetamme tarvittaessa suurempia ryhmiä erillisillä kuljetuksilla tilauksesta. Tarjoamme erikokoisia aluksia kuten 120-paikkaista vesibussia tai erittäin suosittuja taksivenettä, johon mahtuu noin 20 asiakasta. Kysy lisää info@frs-finland.fi tai soita numeron 0102023780 arkisin klo.9-15.

ASIAKASPALVELU

0102023780
ma-pe klo 9.00-15.00

Muina aikoina info@frs-finland.fi. Vastaamme mahdollisimman pian!

TILAUSRISTEILYT

myynti@frs-finland.fi tai lähetä tarjouspyyntö!

LASKUTUS

laskutus@frs-finland.fi

YHTEYDET LAIVOILLE

M/s Kajava 045 615 1635
M/s Koskelo 045 615 1633
M/s Okeanos 050 5355219
M/s Gädda 045 615 1632
M/s Viapori 045 145 5946
M/s Vire 040 615 1634

LÖYTÖTAVARAT

Löytötavaroita voi tiedustella laivoilta puhelimitse tai asiakaspalvelusta info@frs-finland.fi