Isosaaren linnakesaari sulkeutuu yleisöltä

Isosaaren linnakesaari sulkeutuu yleisöltä

Helsingin ulkosaaristossa sijaitseva Isosaari on ollut auki yleisölle vuodesta 2017. Senaatti-kiinteistöjen omistaman saaren turismitoimintaa on alusta saakka kehittänyt FRS Finland Oy yhdessä alivuokralaistensa kanssa. Saaren on tehty reitti- sekä tilausmatkoja seitsemän kesäsesongin ja yhden talvisesongin ajan. Saaressa on ollut kaksi ravintolaa, kolme saunaa, sekä vaihtelevasti erilaisia muita palveluita kuten Nolla-mökkejä, opaspalveluita, hevosajeluja, Torpedomuseo ja golfkenttä. Kävijämäärät ovat vaihdelleet vuosittain koronavuosien muutamasta tuhannesta kävijästä huippuvuosien 10–20 000 vuosittaisen kävijään.

Saaren merenalainen vesiputki vaurioitui talvella, ja Senaatti-kiinteistöt on katsonut, ettei sen korjaaminen kannata. Näin ollen vedestä riippuvaisia palveluita, johon lukeutuvat ainakin ravintolat ja saunat, ei jatkossa voisi enää tuottaa. FRS Finland esitti matkailutoiminnan jatkamista siltä osin, kun sitä olisi ilman vettä voitu jatkaa, mutta Senaatti-kiinteistöt arvioi olevan selkeämpää päättää turismitoiminta kokonaisuudessaan. Vaikka saari suljetaankin toistaiseksi, saattaa se vielä avautua myöhemmin esimerkiksi saaren myymisen yhteydessä. FRS Finlandilla olisi edelleen halua saaren kehittämiseen sitten kun se olisi mahdollista.

Saaren kehittämiseen tehdyistä investoinneista on vastannut kokonaisuudessaan FRS Finland alivuokralaisineen ja investoinnit ovat olleet merkittäviä. Julkista rahaa tai tukea ei ole käytetty ja Helsingin kaupungilla ei ole ollut roolia Isosaaressa. Samalla on kuitenkin aina ollut selvää, että turismitoiminta saaressa saattaa päättyä, mikä on ollut este kaikkein isoimmille investoinneille. Isosaaren toiminta on FRS Finlandille kuitenkin vain yksi monesta kohteesta pääkaupunkiseudun saaristossa, joten yleisellä tasolla saaristomatkailu ei ole uhattuna.

FRS Finland on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen uusia ja laadukkaita elämyksiä Helsingin saaristossa. Yhtiön nykyiset linjat kuten Suomenlinnan vesibussiliikenne, Vallisaaren liikenne, Itäinen saaristoreitti ja Espoon saaristoreitit jatkuvat normaalisti. Yhtiö tulee lanseeraamaan muita uusia tuotteita kesäkaudelle 2024. Kesäkaudella 2024 palaa 2022 pilotoitu Läntinen Saaristoreitti, joka yhdistää Espoon Helsingin keskustaan Suomenlinnan, Vallisaaren ja Lonnan kautta.

FRS Finland kiittää kaikkia asiakkaitaan, yhteistyökumppaneitaan ja henkilökuntaansa, jotka ovat mahdollistaneet Isosaaren elämykset. Lisätietoja FRS Finlandin palveluista löytyy osoitteesta www.frs-finland.fi.

Lisätiedot info@frs-finland.fi
Toimitusjohtaja Tomi Ståhlberg 0505383630


Suomen Saaristokuljetus on nyt FRS Finland!

Suomen Saaristokuljetus on ollut vuodesta 2020 lähtien kansainvälisen FRS varustamokonsernin tytäryhtiö. Saksalaisella FRS varustamolla on yli 150 vuoden historia ja operoi 72 laivaa ympäri maailmaa. Näin ollen on looginen kehitys, että Suomen Saaristokuljetus myöskin siirtyy tunnetun FRS brändin alle.  

FRS Finland operoi tulevaisuudessa samoilla vesillä 13 laivalla. Yritys ja yrityksen johto sijaitsevat jatkossakin Helsingissä ja työllistävät paikallisesti seitsemän henkilöä ympäri vuotta, kesällä jopa yli 50 henkilöä, joista iso osa nuoria ja opiskelijoita. Vuoden 2022 uutuus on Suomenlinnan ja Lonnan reittiliikenne Kauppatorilta, sekä uusi linja Läntinen saaristoreitti, joka yhdistää Espoon Helsingin keskustaan ja saaristoon, sisältäen Vallisaaren ja Suomenlinnan. Nettisivut löytyvät jatkossa www.frs-finland.fi sivulta ja samoin tutut sähköpostiosoitteet. 

Firman virallinen toiminimi on 17.05.2022 lähtien FRS Finland Oy.

FRS Finland toivottaa kaikille ihanaa reittiliikenteen kauden alkua!


Koronaturvallisesti vesillä!

Suomen Saaristokuljetus haluaa toimia vastuullisesti näinä poikkeusaikoina, jotta asiakkaat tuntevat olonsa turvalliseksi tullessa risteilemään. Käy tutustumassa koronaohjeisiin alhaalta.

Käytännössä toimet näkyvät niin, että

-Olemme tehneet virallisen suunnitelman matkustajavirtojen ohjauksesta. Päivitämme suunnitelmaa tilanteen mukaan. 

Kehotamme henkilökuntaa noudattamaan ohjeita ja tarvittaessa neuvoa asiakkaita epäselvissä tilanteissa.  

Tehostamme siivousta päivän aikana ja tuuletamme tiloja säännöllisesti. 

-Noudatamme Aluehallintoviraston antamia ohjeita ja olemme rajanneet aluksiin kerralla otettavien matkustajien määriä. 

Pyydämme, että asiakkaat:

-Eivät tule laivojemme kyytiin, jos kärsivät hengitystie- infektion oireista. 

-Käyttävät kasvomaskia matkan aikana. Maskeja voi ostaa kahvilasta. 

-Pesevät kätensä hyvin ja käyttävät laivoissa olevia käsidesejä. 

Noudattavat turvavälejä muihin matkustajiin sekä henkilökuntaan. 

-Ostavat matkaliput verkkokaupasta tai käyttävät lähimaksua paikan päällä. 

Kysy lisää soittamalla asiakaspalvelunumeroon tai ottamalla yhteyttä info@suomensaaristokuljetus.fi

Kiitos ja tervetuloa risteilemään!


Isosaaren torpedokoeasema avataan yleisölle

Isosaaressa avataan keväällä 2019 maailmanlaajuisestikin uniikki kohde, 1930-luvulla rakennettu Torpedokoeasema. Kyseisessä rakennuksessa suoritettiin Suomen torpedoaseen testaukset ja koulutukset vuosina 1936-1956. Torpedokoeasema on aiemmin ollut suljettu yleisöltä turvallisuussyistä, mutta nyt jatkossa asemalle pääse osallistumalla opastetulla saarikierroksella.
Read more


Linnakeristeilyä Helsingin ja Turun välillä pilotoidaan toukokuussa

Helsingin Isosaarestakin tuttu Suomen Saaristokuljetus Oy järjestää M/s Isosaari-laivallaan
linnakesaariristeilyn Helsingistä Turkuun ja takaisin. Matkalla pysähdytään kahdessa upeassa ja uniikissa linnakesaaressa, sekä Jussarössä että Örössä. Vierailtavien saarien lisäksi monia muita linnakesaaria ja kohteita ihaillaan mereltä käsin.

Read more


Isosaaren ja Vallisaaren reittiliikenne yhdistyy

Isosaaren laivaliikennettä hoitava Suomen Saaristokuljetus Oy risteilee ensi kesänä Isosaari-laivallaan myös Vallisaareen. Toiminnan laajentumisen myötä asiakas voi nyt vierailla kummallakin saarella saman päivän aikana yhdellä lipulla.
Read more


Isosaaressa ilmaiset saunat loppukesän

Helsingin Isosaari avautui suurelle yleisölle 2017. Isosaari on yksi Helsingin seudun uloimmista saarista ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä kohde. Nähtävyydet ja luonto ovat ainutlaatuisia.

Read more


Helsingin ulkosaariston helmi Isosaari uudistuu - – tarjoaa ohjelmaa ja virkistystä koko perheelle

Entisessä sotilassaaressa voi nyt uida, saunoa ja syödä ravintolassa. Lapset voivat ratsastaa poneilla, ja opaskierrokselle pääsee jalan tai hevoskärryillä. Isoon saareen mahtuu silti myös luonnonrauhaa ja ulkosaariston karua tunnelmaa – oman rauhan löytää helposti.

Read more


Utön entinen yhteysalus Isosaaren reitille ja hotelliksi

Suomen Saaristokuljetus Oy on hankkinut käyttöönsä yhden Suomen suurimmista saaristoristeilijöistä M/s Aspön. Nykyiseltä nimeltään M/s Isosaari on aiemmin toiminut Turun ja Utön välisessä saaristoliikenteessä. Read more


Isosaari avautuu talvimatkailijoille

Suomen Saaristokuljetus Oy solmi keväällä sopimuksen Senaatti-kiinteistöjen kanssa Isosaaren rakennusten ja maa-alueiden vuokraamisesta. Kesä oli menestys ja nyt saari avataankin myös talvikäyttöön.
Read more